Ken je dat gevoel? Je hebt een goud idee voor je bedrijf en dat laat je niet meer los! Het speelt de hele dag door je hoofd. Houd je ‘s nachts uit je slaap. En overal vind je inspiratie, bevestiging dat het NU TIJD IS om jouw idee te lanceren!

Zaterdagochtend 19.03, 06:00 uur. Ik ben klaarwakker, mede dankzij mijn jongste zoon. Die kan ook niet slapen, zij het om andere redenen. Maar dat terzijde.

Ik pak het boek ‘Dit kan niet waar zijn’ van Joris Luyendijk op

Heb jij het al gelezen? Gaat over de Londense bankenwereld en alles wat daar rondom het ontstaan van de bankencrisis mis ging. Op basis van 200 interviews lees je exact waar dat aan lag.

Nu wil ik niet beweren dat het in Nederland net zo erg is. Maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dit risico ook hier op de loer ligt. Ook in Nederland zijn de meeste banken en verzekeraars inmiddels zo groot geworden dat de mensen die er werken volledig het contact met de klant en de samenleving zijn kwijtgeraakt.

Dat herken jij toch ook?

ZZP-ers ergeren zich groen en geel aan torenhoge premies, kleine letters en bureaucratie bij banken en verzekeraars. Ondertussen zijn er ruim 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Zijn er banken en verzekeraars genationaliseerd. Dan is er ook hier in Nederland wat aan de hand. Of vind jij van niet?

Wie is eigenlijk verantwoordelijk? Iedereen. En tegelijkertijd niemand. Dat maakt het zo ongrijpbaar en onbegrijpelijk. Dan is het niet gek dat de meeste mensen acuut afhaken als het over financiële zekerheid gaat. Terwijl dat voor een ondernemer feitelijk een heel belangrijk onderwerp is!

Heel plat: Hoe verdien ik – nu en in de toekomst – genoeg geld om mijzelf en mijn gezin te onderhouden? En wat doe ik als het onderweg even tegenzit?

Daar gaat het over! Allesbehalve saai!

Maar wat heeft dit precies met ondernemen te maken?

Heel veel. Voor mij eigenlijk alles. Dat leg ik uit.

Als ik dat boek van Luyendijk lees, dan denk ik: “Dit kan niet waar zijn!” Ik moet hier IETS aan doen! En wel NU! Want zo nog langer doorgaan? Nee. Het roer moet om.

Dat is het idee waar ik, als ondernemer, mee op sta en mee naar bed ga.

Het wordt tijd dat we weer terug gaan naar de basis. Verzekeren zoals het ooit bedoeld was toen het een paar honderd jaar geleden werd uitgevonden. Gewoon elkaar helpen als het even tegenzit. Met rugdekking van een kapitaalkrachtige partij, voor als er iets gebeurt dat je echt niet zelf of met elkaar kunt opvangen.

Zo simpel is het. Zonder kleine letters, verborgen kosten en andere moeilijke toestanden.

Dat is de kern van we are sure

En dat gaat jouw helpen om te doen waar jij goed in bent: ondernemen!

Maakt mij wel benieuwd naar jou. Dus beste ondernemer, wat is het idee dat jou ‘s nachts uit je slaap houdt? Vertel het me via hielko@wearesure.io.

Recent stories
Bekijk alle blogs
We houden je graag op de hoogte.