Het is dé vraag die iedere ondernemer bezig houdt: Wanneer schuif je het gordijn opzij? Op welk moment laat je de markt zien waar je mee bezig bent? Vorige week deden wij het: we are live! Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Amersfoort. Dinsdagochtend 08:00 uur. Het hele team van we are sure is verzameld en iedereen zit er klaar voor. In dikke trui en winterjas. Want tot overmaat van ramp is uitgerekend vandaag de verwarming stuk. Terwijl het buiten bijna vriest. Brrr….GO!

Voorafgaand overleg.

Is het wel het juiste moment? Moeten we niet nog even wachten?

Aan de ene kant wil je het concept dat je bedacht hebt zo snel mogelijk laten zien. Maar ja, de concurrentie kijkt óók mee. En de IT die wij voor ogen hebben is niet in een dag gebouwd, dus het duurt nog even voordat we echt kunnen lanceren. Het is zonde als er in de tussentijd iemand anders met jouw idee van door gaat. Of – erger nog –  een afgezwakte kopie in de markt zet, die niet half zo gaaf is als wat je zelf voor ogen hebt.

Dus, wat doe je?

Informeer je de markt pas als je iets te verkopen hebt? Of is de weg ernaar toe net zo belangrijk als het eindresultaat?

Wij kozen voor dat laatste. De reden daarvoor is dat we are sure wat mij betreft zoveel meer is dan ‘Eén oplossing bij arbeidsongeschiktheid, overlijden of sparen voor later’. Dat is niet waar het in de kern over gaat.

Waar het wel over gaat is dit.

Lees een krant of kijk naar Tros Radar.

Daar word je continu gevoed met informatie over wat er allemaal mis is met arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, provisies, bonussen, etc. Combineer dat met de enorme papierhandel, call centers en het feit dat je elke maand een bak geld betaalt, waar je daarna geen grip meer op hebt. Dan is het toch niet zo gek dat de meeste ondernemers – bewust of onbewust – iedere vorm van gevoel bij ‘traditioneel’ verzekeren zijn kwijtgeraakt?

Het vertrouwen is weg, de afstand te groot. Geen zin in. Laat maar! Dat los je niet op met een nieuw product, dat er nog flashier uitziet dan de 180 producten die hiervoor al op de markt zijn gezet met behulp van slimme marketingtrucjes.

Het probleem ligt veel dieper. Het denken moet om. In de financiële sector, wel te verstaan.

Terug naar de basis en alle conventies overboord. Zodat we met elkaar iets kunnen creëren waar jij als ondernemer echt blij van wordt.

Daarom hebben we nu al ons gordijn opzij geschoven.

En nemen we iedereen mee in ons proces. In de hoop dat we samen draagvlak voor OM-denken kunnen creëren. Want reken maar dat we onderweg tegen heel veel obstakels, regeltjes, bureaucratie, en ‘kan / mag niet’ gaan oplopen.

Dat willen we samen doen, in de hoop dat – als het straks helemaal af is – we iets méér hebben bijgedragen aan een nieuwe wereld dan louter een betaalbare productoplossing.

Als we dan onderweg samen met jullie plezier kunnen hebben, dan is voor ons de missie geslaagd!

Ben je ondernemer en vind je ook dat het anders kan? Wil je dat op onze site vertellen? Mail dan even naar michel@wearesure.io.

Recent stories
Bekijk alle blogs
We houden je graag op de hoogte.