Zomervakantie. Ik zit met mijn gezin op Corsica. Mooi moment om terug te blikken op een enerverend half jaar ondernemen en mij op te maken voor het najaar. Op naar de livegang! In dit blog geef ik je een overzicht van waar we staan en wat er de komende periode nog gaat gebeuren.

Waar ging het ook al weer over?

Simpel. Er zijn in Nederland ruim 500.000 zzp’ers die geen vangnet hebben bij arbeidsongeschiktheid, overlijden of voor later. In heel Europa zijn dat er zelfs 36 (!) miljoen.

Dat vind ik niet ok. Daarom heb ik samen met Bas en Hielko we are sure opgericht. Om daar wat aan te doen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Wat hield ons de afgelopen periode allemaal bezig?

Het opzetten van een nieuw initiatief in de financiële sector is geen sinecure. De weg naar de livegang is – om eens even een Game of Thrones – term uit de kast te trekken – “long and full of terrors.” Maar we hadden ook niet anders verwacht! Lees onder meer: Innovatie het zou verboden moeten worden; ZZP’ers? dat zijn gewoon mensen!; Ergeren, negeren of NU IETS doen

“Winter IS coming” … en dan willen we toch echt live zijn! De afgelopen periode werkten wij dan ook met een team van 7 man en met hulp van externe partners rond de klok aan de bouw van we are sure.

Veel gaat goed. En ook snel!

De organisatie is opgericht en we hebben talentvolle mensen aangenomen. We zijn overigens nog steeds op zoek naar IT-ers en andere toppers, dus mocht je iemand weten dan hoor ik dat graag! Check onze vacatures

Ondertussen vonden we een nieuw kantoor aan de Stadsring in Amersfoort. De verbouwing is in volle gang en we hopen er half september in te kunnen trekken.

We bouwden een flinke groep geïnteresseerden op. De website is gelanceerd en er zijn inmiddels meer dan 800 mensen geabonneerd op onze updates en blogs. Wat een leuke, hartverwarmende reacties!

Daarnaast spraken wij met tientallen externe partijen en we sloten samenwerkingen. Met grote financiële instellingen, leveranciers, detacheerders, keuringsdiensten, ICT-bedrijven en private equity funders. Maar ook met bedrijven en instellingen die op hun beurt weer met duizenden zzp’ers samenwerken. En die samen met ons door willen bouwen. YES! Gaan we doen! Binnenkort vertel ik je graag meer.

De interne organisatie, zoals de administratie, onze Stichting Derdengelden en de bankrekeningen zijn inmiddels helemaal zoals we het willen. Dat lijkt een kleinigheid, maar als je gaat innoveren in de financiële sector is zelfs dat moeilijk! Waarom? Dat lees je hier.

Wat heeft meer tijd nodig?

Veel gaat dus goed. Maar dat betekent niet dat we er al zijn! Wij combineren nieuwe technologie met bestaande producten uit de financiële wereld. Dat geeft behoorlijk wat uitdagingen, omdat we met veel partijen rekening moeten houden en nergens binnen bestaande systemen en protocollen passen. Alles is pionieren en elke stap die je zet roept weer 10 nieuwe technische uitdagingen op.

Bijvoorbeeld op het gebied van IT, want alles wat je wil bouwen moet kunnen communiceren met de interne ICT van grote banken en verzekeraars. Dat zijn multinationals met veel afdelingen en managementlagen, die ook nog aan strenge regels vastzitten en dus beperkte speelruimte hebben om iets nieuws te proberen. Bas vloog er recent zelf voor naar IJsland! Lees hier zijn blog. En als je iets op IT verandert heeft dat ook effect op de juridische structuur, de financiën, enzovoorts.

Ook op juridisch en fiscaal gebied is er genoeg te doen. De toezichthouder(s) weten bijvoorbeeld nog niet zo goed raad met ons initiatief. Dat geldt ook voor de afdelingen legal en compliance van alle betrokkenen. Logisch! Het is een ongelofelijk complexe puzzel en alles kost meer tijd dan je zou willen. Daar moeten we even doorheen. Gelukkig zit iedereen constructief in de wedstrijd dus we gaan dapper verder. Binnenkort meer daarover.

Wij hebben het vizier nog steeds gericht op een marktintroductie aan het einde van 2016.

Iedere dag werken we hard aan het bereiken van de finish van de eerste etappe: op naar de eerste livegang!
Wij zijn enorm blij met al jullie steun, lieve woorden, aanmoedigingen, inschrijvingen en vertrouwen.

Ik wil je van harte uitnodigen om ons te blijven volgen via onze site of volg ons op Twitter of Facebook. Daarin lees je precies wat we doen en waarom! Delen met vrienden mag natuurlijk ook! Dat helpt ons enorm om we are sure sneller af te krijgen.

Tot snel!

Recent stories
Bekijk alle blogs
We houden je graag op de hoogte.