Hoe creëer je een goede werkomgeving waar persoonlijk welzijn voorop staat? Het is toch de plek waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt. Ook voor ons. Eindelijk is het dan zo ver: de verbouwing is af en we zijn verhuisd! Check it out!

Het begon allemaal een jaar geleden. Mijn droom was om een werkomgeving te creëren waarin ieders persoonlijk welzijn maximaal wordt gestimuleerd. Dat betekent voor mij: de vrijheid om jezelf te zijn. In alle facetten. Ik geloof namelijk dat dit de enige manier is om het beste uit jezelf èn daarmee ook uit je werk te halen.

Karakters.

De uitdaging lag ‘m in het ontwerpen van een ruimte waarin verschillende karakters tot hun recht komen. Neem als voorbeeld onze IT-ers. Die zijn veelal introvert. Maar in ons team zitten ook extraverte mensen die het liefst de hele dag willen kletsen. Dan is er nog een verschil tussen jong en oud, tussen flex en vast, noem maar op!  

Maar er zijn meer overwegingen. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze echt een eigen plek hebben op kantoor. Veiligheid, geborgenheid, dat zijn echt basis behoeften van ieder mens. Check Maslov en zijn piramide. Aan de andere kant moeten bezoekers juist meteen een oase van openheid en transparantie ervaren. Want dat is wie wij als organisatie zijn. En zo zijn er nog tig andere overwegingen.

Een ideale ruimte moet geschikt zijn om dat allemaal te faciliteren.

Om dat doel te bereiken zijn we eerst heel veel gaan praten, lezen en tekenen. Wekenlang, samen met collega Fabienne (Thanks Fab voor je geduld ?). Daarnaast schreef ik er een blog over en vroeg ik iedereen om met mij mee te denken.

foto-compilatie

Is dat nou zo bijzonder?

Ik denk van wel. Een toffe werkruimte bouwen is op zich al een ding. Maar dat zoveel mensen, zowel van we are sure als daarbuiten enthousiast zijn, meedenken en hulp bieden is echt uniek! Dat doet iets met het team en met onze energie!  

Ik vraag me af hoe werknemers bij bedrijven dat ervaren. Ik heb bijvoorbeeld zelf nooit bij grote bedrijven gewerkt, maar zie en hoor wel veel over ‘het nieuwe werken’, flexplekken, etc. Dan wordt er vaak wel gezegd dat persoonlijk welzijn daarbij voorop staat, maar ik heb soms het gevoel dat er in de praktijk toch vooral naar mogelijkheden om te bezuinigen wordt gekeken. En, hoeveel heb jij er als werknemer nu echt zelf over te zeggen?

Je zit toch anders achter een bureau als je het ZELF ontworpen, gepoetst of gesjouwd hebt. Dat gaat over ownership en commitment. Dat lijkt iets kleins en kneuterigs, maar ook dat heeft een enorm effect op het “thuis-”gevoel dat mensen hebben.

De eerste week merken we direct het effect.

De organisatie zit in een nieuwe flow. Iedereen voelt zich direct thuis, de energie spat er vanaf en de kwaliteit en productiviteit zitten ineens op een heel ander niveau. Ineens lukken dingen die eerder bleven voortslepen.

Ik ben echt blij dat het nu een feit is! We knallen nu door tot de livegang!

Weten hoe het er dan uitziet? Je bent van harte welkom voor een kop koffie.

Recent stories
Bekijk alle blogs
We houden je graag op de hoogte.