Later als we groot zijn zullen we er waarschijnlijk om lachen. Weet je nog november 2016, hoe spannend was dat! Maar nu is het enorm irritant. Wachten op een akkoord over de juridische structuur die je voor ogen hebt. Pfffffff, heftige shit!

Een korte uitleg

Wij werken met twee leveranciers. Partners. Een bank en een verzekeraar. Eén om ons doelbeleggen component te faciliteren en de andere om de zekerheid (verzekering) te bieden voor onze vangnetten. Al bijna een jaar werken we intensief met deze partners samen. En met z’n drieën maken we een product dat één betaalbare en transparante oplossing biedt op het gebied van een potje voor later of een vangnet voor als je echt niet meer kan werken (arbeidsongeschiktheid) of bij overlijden.

Doordat we met deze partners samenwerken hoeven wij ons niet bezig te houden met de techniek van deze -best ingewikkelde- materie, en kunnen de bank en verzekeraar doen waar ze goed in zijn. En wij kunnen focussen op wat nu belangrijk is voor ons: begrijpen wat de behoefte is van de zzp’er, die nu niets regelt. Zodat we een prachtig product kunnen bieden dat duidelijk is en aansluit bij de vraag.

De langere uitleg

Wij weten natuurlijk exact hoe we het hebben willen. En welke structuur en werkwijze in onze ogen het beste product maakt. Samen met onze partners hebben we deze structuur en werkwijze uitgebreid omschreven. Wij zijn het eens met elkaar, dat is fijn!

Maar we hebben natuurlijk wél te maken met bestaande wet- en regelgeving. En niemand wil iets doen dat tegen de wet is. Dus hebben we met elkaar een onafhankelijke knappe kop (OKK) -superduur en supergoed- gevraagd om een onafhankelijk oordeel over de door ons beoogde structuur te geven. Deze OKK is samen met een team nu heel druk bezig om te bepalen of onze beoogde juridische structuur ook daadwerkelijk mag, volgens de wet.

Nonstop wetboeken doorspitten en factchecken dus. Pffffff

De partners van we are sure hebben de benodigde vergunningen om te opereren als bank en verzekeraar. Zij staan beiden onder toezicht van zowel de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als De Nederlandsche Bank (DNB).

we are sure gaat zich verbinden aan de bank en de verzekeraar zonder zelf een een vergunning nodig te hebben. Deze structuur vereist een bepaalde manier van werken waarbij de verantwoordelijkheden van alle partijen duidelijk zijn omschreven. En die structuur moet dan ook weer “mogen”. De OKK geeft een oordeel over wat wij opgeschreven hebben. Of dat dus ook mag.
Want wat wij doen is uniek in Nederland, er is nog geen enkele partij die op deze manier een beleggingsproduct en een verzekeringsproduct aanbiedt zonder zelf deze producten te ‘hebben’. Wij zijn een soort AirBnB, we bieden wel een prachtig financieel product maar ‘hebben’ deze niet (Airbnb biedt accommodatie zonder accommodaties te hebben). Klinkt allemaal super hip en ingewikkeld, maar wij zijn ervan overtuigd dat wij op deze manier zorgen dat we de zzp’er het beste product kunnen bieden.

Wij zijn een soort AirBnB, we bieden wel een prachtig financieel product maar ‘bezitten’ deze niet

Kortom

We werken aan regelgeving enzo. Gelukkig raast de trein toch ook gewoon weer door. Ons onvoorstelbaar enthousiaste team (thanks guys :)) bouwt door aan de site, de apps, de marketing, de designs en alles wat we are sure nog verder kan helpen. Zodat we geen minuut verloren laten gaan. En we eindelijk live kunnen. Ergens begin 2017.Veel seinen staan op groen. Maar eentje blijft nog op oranje, de juridische mallemolen waar we ons nu doorheen worstelen. Maar we hebben goede moed en vol verwachting klopt ons hart 😉

Fijn dat jullie ons allemaal zo enorm blijven steunen en met ons meeleven. Zodra er, op alle fronten, groen licht is zijn jullie uiteraard de eerste die het horen!

Recent stories
Bekijk alle blogs
We houden je graag op de hoogte.